Publicat
27 ianuarie 2025
categorie
Instalații electrice

01. Provocare

La prima vedere, realizarea rețelei electrice a unei case familiale noi poate părea simplă – un întrerupător aici, câteva prize acolo, un tablou de siguranțe într-un colț și gata. Însă realitatea este adesea mult mai complexă. Există pereți structurali în care nu se poate fora sau șanțui; se adaugă mai mulți consumatori mari decât s-a estimat inițial; clientul se gândește și la montarea unor rulouri electrice; ar dori să integreze sisteme inteligente pentru iluminat, ferestre, încălzire, ventilație etc.; în plus, pe viitor pot fi instalate camere de supraveghere și/sau sisteme de alarmă împotriva efracției. Lucrările de instalații electrice la locuința clientului nostru din Sândominic au reprezentat o provocare interesantă, tocmai pentru că a trebuit să luăm în calcul toate aceste aspecte.

02. Proces de lucru

Execuția a început cu o inspecție la fața locului, unde, pe baza ideilor clientului și a recomandărilor noastre profesionale, am realizat un plan detaliat privind amplasarea întrerupătoarelor, prizelor, corpurilor de iluminat, cablurilor și dozelor de conexiune.Ulterior, conform planului, am montat dozele și tuburile, apoi am tras și etichetat cablurile. După realizarea conexiunilor, am instalat tabloul de siguranțe, am implementat protecția la atingere și am conectat siguranțele. Am testat fiecare priză, întrerupător și corp de iluminat, iar lucrarea s-a încheiat cu curățenia generală a întregului spațiu.

03. Rezultat

Echipa noastră a realizat întreaga rețea electrică a casei de locuit, cu o suprafață de 120 de metri pătrați, în doar 7 zile. Am instalat mai multe prize trifazice și am conceput sistemul astfel încât să poată fi extins cu ușurință în cazul unor construcții viitoare. Legarea la pământ a fost realizată de pe terenul care înconjoară casa, iar întreaga rețea respectă normele de siguranță în vigoare, inclusiv cele privind protecția la atingere.